FRESH LOOK stakla

Optička radnja FRESH LOOK u svojoj ponudi ima veliki izbor stakala za vaše naočare, različitih stranih i domaćih proizvođača, vrhunskog kvaliteta i izrade. Stakla koja imamo u ponudi su:

 1. Monofokalna plasticna stakla (sa jednom dioptrijom)
 1. Bifokalna plasticna stakla (sa dve dioptrije). Jedno staklo omogucuje istovremeno dobar vid I na blizinu I na daljinu.
 1. Progresivna plasticna stakla (imaju vise dioptrija u jednom staklu). Prednost progresivnih stakala je u tome da se jedne naocare koriste za gledanje predmeta na svim udaljenostima,ukljucujuci i srednju daljinu na kojoj se nalazi kompjuter, za razliku od bifokala.

Zaštitni slojevi na staklima

 1. TVRDI SLOJ - Stakla visoke čvrstoće (otpornija su od grebanja i oštećenja stakala)
 2. HIDROFOBNI SLOJ - Sprečava zamagljenje plastičnih stakala pri promeni temperature, naročito zimi kada je velika razlika između spoljašnje temperature i temperature kada uđete u neku prostoriju
 3. ANTIREFLEX SLOJ - Antireflex stakla su stvorena za zaštitu oka od refleksije prilikom gledanja u kompjuter, televizor, telefon, farova prilikom vožnje… Omogućava kvalitetniju sliku i smanjuje zamor očiju pri dugotrajnom radu na kompjuteru. Korisnicima računara je potreban da bi text na ekranu videli jasnije, bez blještanja, posebno osobama koje rade pri uslovima slabog osvetljenja.
 4. BLUE CUT - Blue cut je zaštitni sloj koji je specijalno razvijen za ljude koji većinu vremena provode u zatvorenom prostoru i koji su konstantno izloženi plavom svetlu preko LED ili LCD televizora, monitora, lap topova, smart telefona I GPS uređaja.
  Blue cut je zaštitni sloj koji blokira i odbija spektar štetne plave svetlosti, ovim slojem je obezbeđena 100% UV zaštita.
 5. POLARIZOVANA STAKLA - Kao i antireflex omogućuje zaštitu od reflexije koja nastaje (od vode, snega, asfalta i drugih objekata prilikom uticaja Sunca). Polarizova stakla su idealna vozačima, a posebno onima koji voze noću, jer smanjuje blještanje farova i ostalih izvora svetlosti.
 6. FOTO STAKLA - Ona su bezbojna u zatvorenoj prostoriji, ali kada izađete napolje stakla tamne pri uticaju Sunčevih zraka u zavisnosti od njihove količine, tamne od 0 – 75% i dobijaju boju po vašem izboru: siva, braon ili zelena.
 7. TANKA STAKLA SA VELIKIM DIOPTRIJAMA - Služe da bi mogla da se ugrade u bilo koje naočare koje vama odgovaraju, i da se po njihovoj debljini ne bi videlo da je u pitanju velika dioptrija.
 8. SUNCANA STAKLA - Sa dioptrijom mogu da budu u boji po vašem izboru kao sto su na primer: braon, siva, zelena, plava, zlatna, srebrna, ljubičata, roze, crvena i mnoge druge boje… zatamljenost stakla u boji je od 0 – 75 %.